Маленький всесвіт

Освітній проєкт у співпраці з Богодухівським дитячим будинком-інтернатом, у межах якого відбувається обмін досвідом між педагогами та лекції для вихованців інтернату. Проєкт передбачає створення нових адаптивних будинків.

Incluendo

Навчальний проєкт, який у 2019 році почався як обмін досвідом і нетворкінг між українськими та італійськими громадськими організаціями за підтримки регіону Емілія-Романья. У 2020 році ми вже готові презентувати результати співпраці на всеукраїнському рівні.

Інклюзивний хаб

Проєкт, який має потенціал стати центральним для розвитку інклюзії Харкова. Це окремий простір, у якому відбуваються адаптивні заняття для людей з інвалідністю і підлітків, які ростуть без батьків. Ми плануємо, щоб інші ГО також проводили тут власні івенти і щоб поступово у хабі акумулювалися знання про інклюзивість і безбар’єрність.

Десята планета

Проєкт починався під назвою «Дивлячись у майбутнє» як регулярні виїзні лекції та майстер-класи для вихованців інтернату «Родина». Коли вони випустилися з інтернату, ми орендували три квартири, в яких створили умови для їхньої адаптації, розпочавши в такий спосіб новий проєкт — «Десята планета». Його мета — допомогти випускникам інтернатів з освітою, пошуком роботи, навчити вести побут і фінанси, планувати час та підготувати до життя в соціумі.

Летючий дім

Наш перший адаптаційний дім. У ньому живуть шість дівчат, випускниць інтернату, які мають фізичну інвалідність. Дім облаштований під їхні потреби, а наша головна мета —  допомогти їм досягти готовності до самостійного життя та розкрити свій потенціал.

Ла компані

Проєкт завершено. Культурна й освітня програма для дітей-переселенців та їхніх сімей із центральною подією — поїздкою до італійських родин для психологічного відновлення. У період активних воєнних дій в Україні діти були найвразливішими. Вони потребували відчуття стабільності й емоційного збагачення. Знайомство з культурними проєктами Харкова, Італії і дружба з італійськими родинами в цьому допомогла. Головним результатом проєкту стало налагодження дружніх та родинних зв’язків, підтримка українців італійськими родинами.

Латук

У цьому проєкті молоді люди з інвалідністю та випускники інтернатів вчаться складати правильний раціон, вибирати продукти і готувати. Учасники організували кейтеринг на Дантефесті. Згодом деякі з них влаштувалися на роботу в ресторан «Сніг на голову».  Зараз проєкт триває. І нова група молодих людей з інвалідністю вчиться готувати та набуває базових кулінарних навичок.

Дантефест

Соціокультурний фестиваль, що відбувається щорічно з 2014 року. Він об’єднує низку музичних, художніх та літературних заходів, а також дискусії з представниками різних ГО з України і світу.

Дивлячись у майбутнє

Менторський супровід молоді у перші роки самостійного життя після закінчення інтернату