Проєкт завершено

Культурна й освітня програма для дітей-переселенців та їхніх сімей із центральною подією — поїздкою до італійських родин для психологічного відновлення. У період активних воєнних дій в Україні діти були найвразливішими. Вони потребували відчуття стабільності й емоційного збагачення. Знайомство з культурними проєктами Харкова, Італії і дружба з італійськими родинами в цьому допомогла. Головним результатом проєкту стало налагодження дружніх та родинних зв’язків, підтримка українців італійськими родинами.

ЛА КОМПАНІ

Реалізація проєкту: 2015 – 2019.

Донори: фундація AVSI.

Партнери: асоціація Famiglie per Accoglienza, фундація «Діти надії та любові», асоціація I Bambini dell’Est.

МЕТА ПРОЕКТУ
допомогти дітям та підліткам, які стали свідками трагічних подій, спричинених російською агресією, адаптуватися в новому місті. З цією метою ми організували для них серію освітніх та культурних заходів у Харкові, а також літню подорож до Італії з проживанням в італійських родинах.
У межах проєкту ми реалізували два завдання:

організували заняття в театральній та художній майстерні, вивчення італійської мови, повільне читання світової літератури, відвідування майстер-класів, культурних та освітніх заходів, щоб познайомилися участників проєкту з містом, поринули в місцеві події й надолужили навчання в школах;

влаштували подорож учасників до Італії, де асоціація Famiglie per Accoglienza допомогла їм познайомитися з культурою, мовою та традиціями країни й організувала тимчасове проживання дітей та підлітків в італійських родинах для глибшого залучення в середовище.

Після стабілізації ситуації в країні проєкт завершився. Завдяки ньому команда «Еммауса» ще глибше поринула в тему адаптації вразливих людей.