ЛА КОМПАНІ

Соціальна підтримка та адаптація в новому місті дітей та сімей, переміщених із зони АТО та ООС

Початок проекту: 2015 рік

Партнери: фундація «Діти надії та любові» / Київ;

асоціація Famiglie per Accoglienza/ Мілан;

асоціація I Bambini Dell’Est / Мілан

ЛА КОМПАНІ
Проект створено 2015 року у партнерстві з фундацією «Діти надії та любові», щоб подолати наслідки військового конфлікту на сході України. Багато родин були вимушені переїхати до інших міст в пошуках мирного життя, деякі – втратили своїх близьких у зоні АТО. Найгірше в обох ситуаціях було дітям. Вони стали свідками трагічних подій та були вирвані зі звичного соціального середовища.
МЕТА ПРОЕКТУ
допомогти дітям та їхнім батькам віднайти себе в новому місті та огорнути їх дружньою турботою та підтримкою, що мотивують до навчання, розвитку, відновлення зруйнованих соціальних зв’язків.

ЩОРІЧНА ПОДОРОЖ ДО ІТАЛІЇ

Головний акцент – щорічна подорож до Італії, де асоціація Famiglie per Accoglienza знаходить для дітей сім’ї, які приймають та протягом місяця знайомлять їх із культурою, мовою та традиціями своєї країни. Цей досвід повертає дітям впевненість у собі, дає відчути справжню гостинність, відкрити красу та цінність великої та міцної родини.

ОСВІТНЯ ПРОГРАМА

Також у рамках проекту дітям пропонується насичена освітня програма: заняття в театральній та художній майстерні, вивчення італійської мови, повільне читання світової літератури, відвідування майстер-класів, культурних та освітніх заходів міста.