МІСІЯ

Команда ГО «Еммаус» працює задля того, щоб посилювати видимість молоді з інвалідністю, сиріт та дітей-переселенців створювати дружній простір та умови для їхного дорослішання, прийняття, відкриття та реалізації потенціалу закликати їх та спільноту до відповідальної дії

цінності

Відкритість

цінуємо кожного

Дружба

Гідність

розвиваємо потенціал

Розвиток

Діалог

стаємо друзями

Партнерство

Стратегічні напрямки

Адаптація та освітній супровід молоді з інвалідністю та сиріт

Плануємо посилити розпочату адаптаційну та освітню програму, а саме організовувати лекції, майстер-класи та зустрічі задля того, щоб учасники програми мали змогу засвоїти базові навички, необхідні для самостійного життя (приготування їжі, догляд за домом та речами, фінансова грамотність, коротко- та довгострокове планування, психологічна врівноваженість, правова обізнаність, сміливість та відповідальність у прийнятті рішень), та підтримувати комунікац‹ із зовнішнім світом (побудова стосунків із друзями, колегами, державними та приватними інституціями).

Relationship-to-grow — метод глибинної соціальної адаптації, який базується на індивідуальному підході до вирішення проблем кожного бенефіціара, побудові кола дружньої комунікації та підтримки, у якому людина навчається вибудовувати глибинні стосунки із людьми та навколишнім світом, відкриває свою цінність та впевненість у власному потенціалі.
Наразі за цією моделлю під нашим керівництвом працює адаптаційний центр «Летючий дім». До 2021 року ми плануємо масштабувати цю модель та поширити її щонайменше на 3 додаткові адаптаційні оселі для молоді з інвалідністю та сиріт, що дозволить збільшити кількість прямих бенефіціарів до 80 осіб.

Масштабування relationship-to-grow моделі центру

Мотивація та залучення бізнес- спільноти до підтримки соціального сектору

Задля збільшення рівня професійної інтеграції молодих людей з інвалідністю та сиріт Харківщини, ми плануємо поглиблювати розпочату роботу із місцевими підприємцями. В цьому напрямку для нас важливо не лише знайти робочі місця для бенефіціарів наших проектів, а й сформувати мережу та побудувати відносини з потенційними роботодавцями, супроводжувати учасників програми після початку роботи та здійснювати індивідуальний моніторинг їхньої професійної інтеграції.
Наразі наша команда супроводжує трьох працевлаштованих учасників проектів, а до 2021 планує збільшити цей показник щонайменше в 5 разів.

Апелюючи до досвіду європейських партнерів із соціальної сфери, ми плануємо продовжити розвивати відносини з бізнес-спільнотою, які мають на меті збільшити участь локального бізнесу у вирішенні проблем, з якими працюють громадські організації Харківщини. Робота в цьому напрямку передбачає проведення публічних подій та інформаційних кампаній, які висвітлюють проблеми вразливих категорій спільноти та методи їхнього подолання; проведення зустрічей, які спрямовані на промоцію культури благодійності; розробку зрозумілих стратегій та інструкцій, які дозволять бізнес-спільноті реально та ефективно взаємодіяти із соціальним сектором.

Побудова надійного партнерства із компаніями та підприємствами Харківщини

Наша команда

Анастасія Золотова

Виконавча директорка

Євгенія Фролова

Координаторка проекту «Летючий дім»

Тетяна Чистотіна

Тюторка «Летючого дому»

Максим Циганов

Тютор «Летючого дому»

Михайло Фадєєв

Тютор «Летючого дому»

Ірина Сальник

Координаторка проекту «Латук»

Каріна Іщенко

Координаторка проекту «Ла Компані»

Ольга Філоненко

Грантрайтерка

Ганна Новгородова

Дизайнерка та менеджерка з комунікацій

Олена Купіна

Фінансова менеджерка

Дар’я Михальчук

Бухгалтерка

Альона Новікова

Консультантка з юридичних питань

Правління

Елена Маццола

Голова правління, перекладачка, директорка Центру європейської культури “Данте”, Харків, Україна

Маттео Вольпі

Президент школи La Traccia, директор компанії Sici abitare, член організації Amici di Cultura, Бергамо, Італія

Наталля Давтян

Директорка Центру розвитку особистості та психологічної підтримки “Vita Nova”, психотерапевтка, Харків, Україна

Наглядова рада

Засновниця та директорка реабілітаційного центру SIM-PATIA, Комо, Італія

Франческо Амареллі

Технічний директор Amarelli&partners, Мілан, Італія

Василь Гіркий

Підприємець, директор ювелірного заводу UMAX, Харків, Україна

історія

2010

Історія нашої організації розпочалася із зустрічі. В жовтні 2010 року в Києві відбулася лекція Розальби Ардано – засновниці адаптаційного центру для самотніх матерів “Голубка” в Новосибірську. Цю надихаючу лекцію відвідали Олександр та Інна Філоненко, Лалі Ліпартеліані-Бєдоєва та Андрій Доманов, які й ініціювали створення громадської організації в Харкові. Після 6 місяців юридичної підготовки та консультацій із Розальбою, у червні 2011 року ГО “Еммаус” була офіційно зареєстрована.

Читати далі