НАША МІСІЯ

Створювати дружні простори для випускників інтернатів та молоді з інвалідністю: супроводжувати їх у дорослішанні, допомагати їм у пошуку власного покликання.

цінності

Відкритість

цінуємо кожного

Дружба

Гідність

розвиваємо потенціал

Розвиток

Діалог

стаємо друзями

Партнерство

Стратегічні напрямки

Відкриття та розвиток інклюзивного хабу

Інклюзивний хаб — це простір, у якому ми проводимо заходи для молоді з інвалідністю і молоді, яка росте без батьківської опіки. З метою розвитку хабу ми об’єднуємо довкола нього соціальні та бізнес-ініціативи.

Формати заходів, що відбуватимуться в інклюзивному хабі:
лекції
майстер-класи
тренінги

Теми заходів:
освітні (підготовка до вступу у виші)
кулінарні
фінансова грамотність
планування
правова обізнаність
пошук роботи

Інклюзивний хаб уже працює в тестовому режимі. Наші завдання на найближчий час: зробити приміщення хабу затишним та функціональним, узгодити програму заходів та підготуватися до офіційного відкриття.

Вихованці інтернатів після випуску часто не мають куди йти і фактично опиняються на вулиці. Крім того, після державної опіки вони абсолютно безпорадні в повсякденному житті. Для того щоб допомогти впоратися їм з цими викликами, насамперед потрібен дім. Отже, наша головна мета — відкриття нових адаптаційних будинків для випускників, де вони зможуть подорослішати та знайти свій шлях.

Ми плануємо відкрити дві нові квартири для цьогорічних випускників інтернатів.

Відкриття та розбудова програм супроводу адаптаційних будинків

Партнерство з бізнесом

Неможливо вирішити соціальну проблему самому, тільки — разом з іншими. Наша мета — об’єднати зусилля з бізнес-партнерами, яким важливе те, що ми робимо, та які поділяють наші цінності.

Цьогоріч ми плануємо розширювати коло партнерів серед бізнес-спільноти:
побудувати міцні, тривалі та взаємно цікаві стосунки з бізнесом;
реалізувати разом програму з працевлаштування молоді, якою ми опікуємося.

Як громадська організація ми прагнемо бути відкритими, прозорими і ефективними, висвітлювати актуальні соціальні проблеми та залучати якомога більше інституцій, бізнесів та громадян до співпраці.

Для цього ми плануємо раз на місяць організовувати зустрічі з партнерами та розповідати про те, як йдуть справи і над чим ми працюємо.

Ми вважаємо, що розвинена культура благодійності — одна з ознак соціально відповідального суспільства. Часто регулярні маленькі суми чи нематеріальні внески здатні вплинути на вирішення глобальних проблем.

Тому ми поширюємо інформацію про важливість регулярних маленьких платежів: саме маленькі дії великої кількості людей закладають підґрунтя соціальних змін.

Розвиток культури благодійності

Ірина Ніколаєвська

Координаторка з працевлаштування

Євгенія Фролова

Координаторка проекту «Летючий дім»

Тетяна Чистотіна

Тьюторка «Летючого дому»

Максим Циганов

Тьютор у проектах «Летючий дім» та «Десята планета»

Михайло Фадєєв

Тьютор у проектах «Летючий дім» та «Десята планета»

Альона Новікова

Консультантка з юридичних питань

Правління

Елена Маццола

Голова правління, перекладачка, директорка Центру європейської культури “Данте”, Харків, Україна

Маттео Вольпі

Президент школи La Traccia, директор компанії Sici abitare, член організації Amici di Cultura, Бергамо, Італія

Наталія Давтян

Директорка Центру розвитку особистості та психологічної підтримки “Vita Nova”, психотерапевтка, Харків, Україна

Наглядова рада

Ірма Місалья

Засновниця та директорка реабілітаційного центру SIM-PATIA, Комо, Італія

Франческо Амареллі

Технічний директор Amarelli&partners, Мілан, Італія

Василь Гіркий

Підприємець, директор ювелірного заводу UMAX, Харків, Україна

історія

2010

Історія нашої організації розпочалася із зустрічі. В жовтні 2010 року в Києві відбулася лекція Розальби Армандо – засновниці адаптаційного центру для самотніх матерів “Голубка” в Новосибірську. Цю надихаючу лекцію відвідали Олександр та Інна Філоненко, Лалі Ліпартеліані-Бєдоєва та Андрій Доманов, які й ініціювали створення громадської організації в Харкові. Після 6 місяців юридичної підготовки та консультацій із Розальбою, у червні 2011 року ГО “Еммаус” була офіційно зареєстрована.

Читати далі