ЛАТУК

У цьому проєкті молоді люди з інвалідністю та випускники інтернатів вчаться складати правильний раціон, вибирати продукти і готувати. Учасники організували кейтеринг на Дантефесті 2019. Згодом деякі з них влаштувалися на роботу в ресторан «Сніг на голову». 

Зараз проєкт триває. І нова група молодих людей з інвалідністю вчиться готувати та набуває базових кулінарних навичок.

Початок проєкту: жовтень 2018 року.

Донори: фундація «Ашан для молоді».

Партнери: центр психологічної підтримки VitaNova, хаб LifeHub Yabloko, кулінарна академія Al.Cuisine.

Мета проєкту — розвиток навичок самостійного приготування їжі та популяризація правильного харчування серед молоді з інвалідністю і випускників інтернату.

Головні завдання, які ми поставили перед собою:

викласти теоретичну частину: базові знання з дієтології, принципи здорового харчування та комбінування продуктів, правила безпеки та поводження на кухні;

сформувати практичні навички, щоб хлопці та дівчата навчилися самостійно обирати та купувати продукти, готувати вишукані та корисні страви, сервірувати та прикрашати стіл;

облаштувати в Інклюзивному хабі універсальну кухню для проведення кулінарних майстер-класів.

Головні досягнення:
учасники застосували отримані навички на кейтерингу для Дантефесту 2019;
в Інклюзивному хабі й далі відбуваються кулінарні майстер-класи;
декілька учасників влаштувалися на роботу в ресторан «Сніг на голову».
Після офіційного завершення проєкту Ігор Белякін, один з учасників наших проєктів, за спеціальністю кухар, продовжує проводити кулінарні майстер-класи для учасників/-ниць проєкту Латук.