Інклюзивний хаб

Проєкт, який має потенціал стати центральним для розвитку інклюзії Харкова. Це окремий простір, у якому відбуваються адаптивні заняття для людей з інвалідністю і підлітків, які ростуть без батьків. Ми плануємо, щоб інші ГО також проводили тут власні івенти і щоб поступово у хабі акумулювалися знання про інклюзивість і безбар’єрність.

Початок проєкту: 2019 рік.

Донори: ІТ-компанія Infopulse Ukraine, італійський ресторан Ristorante Bergamasco (Matte Volpi), центр краси «Континент», туристичне агенство «Фабрика Путешествий», реабілітаційний центр Fizio, ювелірний завод UMAX, ротарі-клуб «Харків-Мрія», фракція «Самопоміч», освітній проєкт для підлітків TEENS, благодійна крамниця «Ясна річ» та 257 небайдужих громадян.

Партнери: кафе «Баріста», соціальный кооператив SIM-PATIA, IT-студія Plarium, фундація «АШАН», УАЛ, медіапроєкт «Накипіло», Емілія-Романья (регіон Італії).

Інклюзивний хаб — це:
– перший доступний публічний простір з фокусом на інклюзію в Харкові; – простір, де випускники інтернатів та молодь з інвалідністю зможуть отримати знання для адаптації в суспільстві; – простір, де громадські організації будуть зустрічатися для обміну досвідом; – простір для налагодження партнерства з бізнес-спільнотою; – фахове середовище, де знання про інклюзію та безбар’єрність акумулюватимуться в одному місці; – простір, де ми будемо ділитися досвідом взаємодії з вразливою молоддю; – місце підтримки нових соціальних ініціатив.
У хабі створена домашня затишна атмосфера, простір зонований на дві частини — кухню-студію і вітальню для навчання та проведення заходів. Завдяки такому формату можна проводити заходи в комфортних для роботи умовах.