ЛЕТЮЧИЙ ДІМ

Проект спрямований на супровід молодих людей з інвалідністю та сиріт під час кризового переходу від ізольованого життя в інтернатах до самостійного. Об’єднує кілька квартир із різними формами проживання. Головна мета створити простір дружньої комунікації, підтримки та довіри, у якому молодь зможе віднайти впевненість у собі, відкрити та розвити власний потенціал, стати активними учасникам життя локальної спільноти.

Початок проєкту: 2013 рік.

Донори: фонд AVSI, фундація PrimaSpes, фонд L’OEuvre Orient, Parocchia Santa Maria Assunta nella Metropolitana

Партнери: соціальний кооператив SIM-PATIA; реабілітаційний центр L`Imprevisto; асоціація Amici dell`Unita di Lavoro Sociale, IT-компанія Infopulse Ukraine, магазин текстилю «Дотик», хаб «Яблуко», Центр «Fizio», ювелірний завод UMAX, група компаній «Prime group», клініка YourFamily

На Різдво трапляються дива! У 2014 році наші партнери Фонд AVSI провели велику благодійну акцію Tende di Natale, яка проходила по всій Італії. Зібрані кошти були направлені на придбання власного приміщення для проекту.

14 травня 2017 року відбулося урочисте відкриття “Летючого дому” для дівчат. Дуже багато друзів та благодійників долучилися до збору коштів на ремонт Дому, який тривав більше року. Відтоді у Домі проживають 5-ро дівчат, а інші учасники проекту відвідують денні заходи: індивідуальні заняття, лекції, майстер-класи, зустрічі. Завдяки нашим партнерам з соціального кооперативу Sim-patia, у квартирі впроваджена система «розумний дім».

Дім — це місце для зростання, а рости можна тільки з усвідомленням, що тебе люблять та пробачають.

Проект “Летючий Дім” хоче бути Домом для дівчат та хлопців, у більшості з яких не було Дому, саме тому запропонована так звана “діяльність” нічим не відрізняється від нормального життя. Головне правило – стосунки та спілкування один з одним.

Основні напрями діяльності
Освіта
Допомога у процесі підготовки до ЗНО, пошук місця навчання і супровід під час оформлення до закладу, підтримка під час виконання домашніх завдань, обрання додаткових освітніх курсів для професійного й особистого розвиткут.
Соціалізація
Засвоєння базових навичок: закупівля продуктів та приготування їжі, прибирання дому, прання та прасування одягу. Згодом: ведення власного бюджету, розуміння документів, опанування навичок комунікації з інституціями, орієнтація у місті та ін.
Профорієнтація та працевлаштування
Проведення індивідуальних співбесід або стажувань у «Еммаусі», для того, щоб зрозуміти сфери інтересів та наявні навички, підбір відповідних професійних курсів, супровід у пошуку роботи і під час співбесід, працевлаштування та адаптації на новому робочому місці.
Реабілітація та медичний супровід
Програма занять з фізичної реабілітації та медичного супроводу, яка допомагає стабілізувати та покращити стан здоров’я учасників проєкту
Психологічна реабілітація та супровід
За необхідності забезпечуємо професійну психологічну підтримку: індивідуальні консультації психолога та групові тренінги з арт-терапії та розвитку soft-skills
Юридичний супровід
Допомога у вирішенні юридичних питань за конкретним запитом (питання з власністю, відновленням документів, фінансами).