ЛЕТЮЧИЙ ДІМ

Адаптаційний, освітній, психологічний та соціальний супровід молоді з інвалідністю та сиріт віком від 18 до 35 років

Початок проекту: 2013 рік Партнери: фундація AVSI / Мілан; соціальний кооператив SIM-PATIA/ Комо; реабілітаційний центр L`Imprevisto / Пезаро; Центр європейської культури «Данте» / Харків

ГОЛОВНА МЕТА ПРОЕКТУ
створити простір дружньої комунікації, підтримки та довіри, у якому молоді люди з інвалідністю та сироти зможуть віднайти впевненість у собі, відкрити та розвити власний потенціал, стати активними учасникам життя локальної спільноти.
«Летючий дім» пропонує різнобічний супровід молоді з інвалідністю та сиротам по закінченню інтернату. Програма включає наступні напрямки:
Освіта
команда викладачів допомагають учасникам та учасницям проекту із повсякденними навчальними завданнями, проводять групові та індивідуальні заняття з базових дисциплін (історія, українська та іноземні мови, математика, література тощо), консультують під час написання курсових та дипломних робіт
Соціалізація
тютори проекту допомагають випускникам інтернатів адаптуватися до нових умов самостійного життя. На першому етапі учасники та учасниці проекту засвоюють базові навички: закупівля продуктів та приготування їжі, прибирання дому, прання та прасування одягу. На другому етапі дівчата та хлопці навчаються довгостроковому плануванню у навчанні, роботі та фінансових витратах та комунікації з державними інституціями (лікарні, навчальні заклади, соціальні служби тощо)
Профорієнтація
психологи та ментори консультують учасників та учасниць проекту щодо їхніх професійних побажань та можливостей, допомагають скласти список необхідних знань та навичок, необхідних для пошуку роботи, пропонують відповідні курси та супроводжують на етапі співбесід та періоду адаптації на новому робочому місці
АДАПТА- ЦІЙНИЙ  ЦЕНТР

“Летючий дім” – це також назва адаптаційного центру для молоді з інвалідністю та сиріт, які вимушені без допомоги батьків та рідних долати складнощі переходу від навчання у спеціалізованих закладах до дорослого самостійного життя. Центр пропонує простір, у якому під час навчання у вищому або технічному навчальному закладі можуть постійно проживати 5 дівчат та більш ніж 20 підлітків отримувати безкоштовну освітню, психологічну та матеріальну підтримку.