Майстерня “Еммаус”

Початок проєкту: 2020
Донори: МБФ Відродження
Партнери: КМДШ, компанія ToBe, кафе “Централь”, ювелірний завод UMAX, текстильна компанія Lisa, Арт-завод Механіка, магазин O.K.O.

Майстерня “Еммаус” – це соціально-профорієнтаційний проєкт, який долучає молодь з інвалідністю до розробки та створення трендових виробів власноруч, розвиває навички креативної роботи з тканинами і фурнітурою.
Головна мета проєкту: створити на базі проєкту соціальне підприємство, де будуть працевлаштовані молоді люди з інвалідністю міста Харкова.

Історія

Ідея проєкту Майстерні Еммаус виникла в період карантину, в якості логічного продовження профорієнтаційного курсу, який проводився для учасниці проєкту “Летючий дім” – Юлії Золотарьової. Еммаус організував для Юлі менторський супровід, метою якого було здобуття навичок створення виробів ручної роботи (брошки, аксесуари).

Після року такого супроводу, вже під час локдауну, Еммаус долучив до Юлі інших дівчат для створення першої продукції Майстерні – мерчу для ДантеФесту.

Це послугувало розвитку подальшої перспективи не тільки з навчанням, а й з працевлаштуванням – соціальному підприємництву. Таким чином, народився проєкт Майстерні Еммаус. Наразі ж Майстерня стрімко розвивається, у ній працюють 3 майстрині, технологиня та координаторка проєкту.

Майстерня Еммаус бере активну участь у ярмарках та фестивалях, представляючи свою продукцію, а також проводить різноманітні майстер-класи. Так вироби Майстерні були неодноразово представленні на низці ярмарків “Slowmarket” (Арт-завод Механіка, Харків), а також на книжковому фестивалі “Толока” (Запоріжжя). А для КМДШ та харківського осередку Пласту були проведені майстер-класи з виготовлення виробів ручної роботи.

Майстерня Еммаус має власну сторінку в Instagram, де можна детальніше ознайомитися з асортиментом виробів, процесом їх створення й зробити замовлення.

Напрями роботи

Навчання
виготовлення лекал аксесуарів та їх пошив, розкрій виробів, машинна та ручна вишивка, вишивка бісером, розпис і декор текстилю
Виробництво