МАЛЕНЬКИЙ ВСЕСВІТ

Освітній проєкт у співпраці з Богодухівським дитячим будинком-інтернатом, у межах якого відбувається обмін досвідом між педагогами та лекції для вихованців інтернату. Проєкт передбачає створення нових адаптивних будинків.

Початок проєкту: 2019 рік.

Партнери: Богодухівський дитячий будинок-інтернат, ротарі-клуб «Харків-Мрія».

Історія

З 2011 по 2018 рік проект існував у свої першій версії під назвою «Дивлячись у майбутнє: перші кроки» й фокусувався на освітньому супроводі. Кожного тижня до дітей в один із Харківських інтернатів приїжджала група волонтерів-студентів, які допомагали із виконанням домашніх завдань та підготовкою до вступних іспитів з української мови та літератури, історії України, математики, фізики, біології та англійської мови. 2013 року до навчальної програми додалися інтенсивні заняття з вивчення італійської мови за підтримки асоціації “I Bambini Dell`Est”, а з 2017 року – кулінарні та художні майстеркласи. Напочатку 2019 року разом із Благодійним фондом “Трохи вогню”, команда тюторів ГО “Еммаус” почала розробляти програму комплексного менторського супроводу сиріт, які досягли 18-річного віку та почали самостійне життя за межами інтернатів та наразі супроводжує дві “транзитні” квартири.

Олена та Михайло розповідають дівчатам про нашу країну, про сучасний світ, про видатних особистостей у науці та мистецтві, про можливість брати участь у розбудові середовища навколо, щоб спонукати дівчат проявити себе у чомусь раніше невідомому, незвичному.

Для дівчат з інтернату кожна така зустріч — це маленький крок до усвідомлення себе у сучасному реальному світі.

У межах співпраці ми також будемо ділитися з педагогами інтернату своїм досвідом роботи з вразливою молоддю.

Коли дівчата завершать інтернат, ми плануємо запросити їх у наступний проєкт, що буде спрямований на їхню адаптацію та соціалізацію.