НАШІ БЕНЕФІЦІАРИ

Хочете стати учасником одного з наших проектів? Заповніть форму ↓

Ми працюємо з молодими хлопцями та дівчатами з інвалідністю та сиротами віком від 18 до 35 років, з підлітками, які навчаються у спеціалізованих інтернатах, з дітьми-переселенцями та їхніми батьками. За кожною проблемою та складною ситуацією ми вбачаємо конкретну людину з її унікальними можливостями та бажаннями, та створюємо найсприятливіші умови для розвитку та віднайдення власного шляху

Я хочу стати учасником проекту

Історії учасників

Олена, проект "Летючий дім"

Олена на радіо:

Олена прониклива, цілеспрямована та розумна дівчина, яка завжди вишукує можливості та джерела нових знань. До 18 років Олена жила в інтернаті, проте через необхідність проведення щорічних операцій, пропустила більшу частину шкільної програми. На момент випуску з інтернату Олена не мала відповідної підготовки для здачі випускних іспитів та ризикувала опинитися в будинку для престарілих. Проте завдяки її неймовірним зусиллям та допомозі волонтерів, Олена за декілька місяців наздогнала однолітків й поступила до Харківського соціально-економічного коледжу, де отримала спеціалізацію бухгалтера. Після коледжу Олена поступила на бюджетну форму навчання в Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна на відділення «Культурологія» та стала першою соціальною студенткою, яка отримувала підвищену стипендію за академічні успіхи. В 2018 році Олена захистила магістерську дипломну роботу на тему «Культурологія вразливості та антропологія виключення» та стала однією з 20 випускників університету, нагороджених медаллю «Талант та доброчесність». Наразі Олена продовжує роботу над своїм дослідженням як експертка в команді ГО «Еммаус», планує продовжити навчання в одному з європейських університетів та стати агенткою змін в соціальній політиці України.
Ірина, проект "Летючий дім"

Ірина – надзвичайна дівчина, що з оптимізмом дивиться на виклики, з якими їй доводиться мати
справу. Усе дитинство Іра провела у будинках для дітей-сиріт та дітей з обмеженими
можливостями в Харківській та Херсонській областях. Після закінчення інтернату вона вступила до
Харківського соціально-економічного коледжу, де отримала кваліфікацію соціального педагогу.
Бажаючи продовжити навчання, Ірина вступила до Харківської академії культури на факультет
культурології, де обрала для себе майбутню спеціалізацію – журналістику. Наразі Іра навчається в
університеті та водночас відвідує тренінги з журналістики, приймає участь у інтенсиві «Я –
громадський журналіст» від медіа-проекту «Накипіло», а також у якості журналіста-волонтера
висвітлює соціальні та культурні події, що організує ГО «Еммаус».

Тетяна, проект "Летючий дім"

Тетяна має невпинне бажання допомагати людям, що спонукає її постійно аналізувати свої
можливості, щоб віднайти те покликання, що дозволить розкритися її потенціалу. Таня 12 років
жила в інтернаті для дітей-сиріт та дітей із наслідками ДЦП, потрапивши туди одразу після смерті
батьків. Через деякий час її знайшли старші брати, що дозволило відновити розірвані сімейні
зв’язки. Після закінчення інтернату Таня поступила на спеціальність «Соціальна педагогіка» в
Харківському соціально-економічному коледжі, де провела ще 2 роки. Зараз Тетяна працює
маркетологом на приватному підприємстві, а своє бажання допомагати людям реалізує в
волонтерській роботі в літніх таборах та на міжнародних фестивалях. Таня мріє створити сім’ю та
придбати власну квартиру, до якої вона зможе запрошувати друзів та рідних.

Олена, проект "Летючий дім"
Олена – неймовірно серйозна дівчина з гострим відчуттям справедливості й тому надзвичайно вибаглива як до себе, так і до навколишнього світу. Від самого народження Олена проживала у будинках-інтернатах для дітей з обмеженими можливостями в Запоріжській та Херсонській областях. Після закінчення інтернату Олена отримала кваліфікацію флориста в Луганському професійно-технічному коледжі-інтернаті й почала пошук роботи. Проте її плани змінили військові дії, що охопили частину східних областей України: Олена швидко покинула Луганськ та переїхала до Харкова. В новому місті Олена вирішила продовжити навчання й отримати кваліфікацію соціального робітника й бухгалтера та саме тут вона зрозуміла, в яке її покликання – допомагати людям, що зіткнулися із проблемами, які Олена долала самостійно. Наразі Олена продовжує навчання й одночасно знайомиться із волонтерськими рухами в Україні та інших європейських країнах, щоб дізнатися якомога більше корисної інформації про роботу соціального робітника.