Дивлячись у майбутнє

Менторський супровід сиріт під час перебування та у перші роки самостійного життя після закінчення інтернату

Початок реалізації проекту: 2011 рік

Бенефіціари: діти-сироти, що навчаються у спеціалізованих навчальних закладах

Партнери: Асоціація “I Bambini Dell`Est”, Благодійний фонд “Трохи вогню”

ПРО ПРОЕКТ
“Дивлячись у майбутнє: перші кроки” – програма освітнього та соціального супроводу дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, які проживають в спеціалізованих інтернатах Харківщини. Головною метою програми є комплексна підтримка вразливих дітей, спрямована на досягнення позитивних результатів у навчанні, розвиток критичного та креативного мислення та допомога у соціалізації та адаптації у реальному світі після виходу із інтернату.

ІСТОРІЯ

З 2011 по 2018 рік головним напрямом проекту був освітній супровід. Кожного тижня до дітей в один із Харківських інтернатів приїжджала група волонтерів-студентів, які допомагали із виконанням домашніх завдань та підготовкою до вступних іспитів з української мови та літератури, історії України, математики, фізики, біології та англійської мови. 2013 року до навчальної програми додалися інтенсивні заняття з вивчення італійської мови за підтримки асоціації “I Bambini Dell`Est”, а з 2017 року – кулінарні та художні майстеркласи.

Напочатку 2019 року разом із Благодійним фондом “Трохи вогню”, команда тюторів ГО “Еммаус” почала розробляти програму комплексного менторського супроводу сиріт, які досягли 18-річного віку та почали самостійне життя за межами інтернатів та наразі супроводжує дві “транзитні” квартири.