Відкрий «Десяту планету»

Зараз у Харкові на наших очах народжується новий всесвіт. Всесвіт, у якому планети це випускники з інтернату, які навчаються жити самостійно. 2019 року ми запустили для них проект супроводу “10 планета” й для того, щоб реалізувати усі заплановані активності в цьому році нам не вистачає 300 000 гривень.

Оформивши підписку на щомісячний платіж у розмірі 150, 300, 450, 600, 1500 грн або будь-яку іншу суму, ви разом із нами підтримаєте хлопців та дівчат у цікавій пригоді на шляху дорослішання та підготовки до самостійного життя.

В Україні й досі працює система будинків-інтернатів, у яких неможливо відчути що таке безумовна любов та підтримка, яку зазвичай дитина отримує у сім’ї.  Саме тому ми створили проект “Десята планета” — 5 квартир, об’єднані у дружню спільноту. В них під чуйним та уважним супроводом команди тьюторів проживають 14 хлопців та дівчат віком від 18 до 25 років, які випустилися із інтернатів.

Разовий платіж
Регулярний платіж
100
200
300
500
1000

Дім  це місце, у якому дитина зростає, місце, у якому дорослі дарують відчуття безпеки та впевненості, з якими дитина не боїться робити перші самостійні кроки у житті.

Історія

З 2011 по 2018 рік проект фокусувався на освітньому супроводі вразливої молоді.

2013 року ми стали партнерами асоціації “I Bambini Dell`Est”. Саме ця асоціація італійських родин вже 10 років як організовує візити до Італії для дітей з українських інтернатів. Шукає опікунів для дітей, супроводжує молодь на відстані та надає підтримку.

Історії хлопців та дівчат показують, що одним з найскладніших моментів у їхньому житті є вихід з інтернату та перші роки самостійного життя. На початку 2019 року разом із Благодійним фондом “Трохи вогню”, команда ГО “Еммаус” почала розробляти програму комплексного менторського супроводу випускників інтернатів, які досягли 18-річного віку та почали самостійне життя за межами інституцій.

Розпочавши роботу з хлопцями та дівчатами, ми побачили, що кожна молода людина, яка виходить з інтернату схожа на невеличку планету: в кожного свій склад, на який впливало минуле, в кожного свої супутники — круті навички, які ще потрібно розвинути, таланти, які ще чекають на своє відкриття, чи страхи, які нам треба подолати разом. Кожну таку особу-планету нам ще належить відкрити та дослідити й ми звертаємося до вас за підтримкою.

Що ми пропонуємо

Головна наша мета — побудувати спільноту, сповнену родинною атмосферою та стосунками для повноцінної соціальної адаптації молодих хлопців та дівчат, які виховувались без батьків.

Задля досягнення цієї мети ми працюємо у 6 напрямках:

Проживання в квартирах

Для кожної людини дім є місцем затишку та підтримки, місцем, де на тебе чекають близькі та рідні, готові розділити з тобою радощі та життєві проблеми. В наших квартирах молодь розділяє повсякденне життя, влаштовує великі вечері, разом відмічає свята та дні народження, проводить вихідні дні та канікули.

Менторський супровід

За кожною планетою закріплений дослідник — це ментор/менторка, яка знає все про людину, яку супроводжує.

Освітній супровід

У нашому Всесвіті є домашка, як без неї. Тютори шукають викладачів, які допомагають молоді досягти найкращого результату у виконанні навчальних завдань.

Профорієнтаційний супровід

Кожна планета особлива, тому має унікальне майбутнє. Аби відкрити усі їхні приховані та покращити відомі можливості, ми створюємо програми стажування у нашій організації або у співпраці із партнерами.

Психологічний супровід

Кожна планета має свій склад, тому для дослідження проблем зсередини у нас теж є спеціалісти. Така підтримка дуже важлива!

Соціалізація

Планети також прагнуть бути частиною суспільства! Для цього і є Всесвіт, для цього і є дослідники та дослідниці. У важкі часи ми разом підтримуємо один одного та працюємо як злагоджений механізм.

Відкрийте “Десяту планету” разом із нами й подаруйте вразливим хлопцям та дівчатам життя, у якому завжди є дім як місце підтримки та затишку, де на тебе завжди чекають

Вже зібрано
0 UAH