ІНКЛЮЗИВНИЙ ХАБ

Ми, ГО «Еммаус», запрошуємо вас долучитися до кола наших друзів й разом створити перший в Харкові інклюзивний хаб.

Наша команда — це дім для молоді з інвалідністю та повнолітніх сиріт Харкова. Від 2011 року ми відкрили 4 адаптаційні квартири для вразливої молоді та щодня розділяємо з ними виклики та радощі, проблеми та перемоги повсякденного життя. Навесні 2020 року ми плануємо відкрити просторово доступне приміщення 53 кв.м., зоноване на дві частини — кухню-студію та вітальню для навчання, проведення публічних заходів та дружніх зустрічей.

Що таке «інклюзивний хаб»?

Інклюзивний хаб — це майданчик освітніх, ресурсних, соціально-інтеграційних можливостей для розвитку харківської громади через залучення до повноцінного життя молоді з інвалідністю та сиріт.

Інклюзивний хаб буде мати чотири основні напрямки:

Навчання:

молоді відвідувачі хабу отримають безкоштовний супровід у навчанні в коледжах та ВНЗ, розвитку SoftSkills, профорієнтації та працевлаштуванні;

Адаптація:

команда хабу забезпечить допомогу в облаштуванні самостійного життя після закінчення інтернатів, тренінги з юридичної та фінансової грамотності, кулінарні майстер-класи та допомога в облаштуванні побуту, супровід в комунікації з державними інституціями, навчальними та медичними закладами, психологічну підтримку та тюторський супровід в складних життєвих ситуаціях;

Дружба та соціалізація:

хаб стане майданчиком для неформальних зустрічей та вечерь для нових знайомств та дружнього спілкування;

Обмін досвідом:

для розвитку професійної спільноти в хабі будуть проводитися регулярні тематичні зустрічі, лекцій та тренінги з провідними експертами в галузі соціального супроводу з України та Італії.

Долучайтесь, адже ваш внесок стане однією з цеглинок у міцному фундаменті дому для молоді з інвалідністю та сиріт!

Вже зібрано
0 UAH